domingo, 26 de febrero de 2012
els pinyols
Segons com siga la llavor que continga el fruit, les fruites es classifiquen en:
- Fruites de pinyol: Són aquelles que tenen una llavor gran i de corfa dura, anomenada pinyol, com l'albercoc o la bresquilla.
- Fruites de llavor: Són les fruites que tenen diverses llavors xicotetes i de corfa menys dura com la pera i la poma.
- Fruita de gra: Són aquelles fruites que tenen infinitat de minúscules llavors com la figa i la maduixa.
Segons com sigui el temps des de la seva recol·lecció, la fruita es classifica en:
- Fruita fresca, si el consum es realitza immediatament o als pocs dies de la seua collita, de forma directa, sense cap tipus preparació o cuinat.
- Fruita dessecada o fruita pansa: És la fruita que després d'un procés de dessecació es pot consumir als mesos, i fins i tot anys després de la seua recol·lecció. La fruita dessecada no és sinònim de fruita seca.
La fruita seca són els fruits comestibles de certes plantes i arbres que en la seva composició natural tenen menys d'un 50% d'aigua i solen estar envoltats d'una closca dura: ametles, anacards, avellanes, cacauets, nous, festucs o pistatxos, pinyons, castanyes, llavors de carabassa...
"Les olives no tenen os", Levante
levante_emv
boncatala
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario